Τα αίτια της υπογονιμότητας είναι ποικίλα. Για αυτό, στη ΜΙΥΑ Γένεσις Κρήτης, καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται εξατομικευμένη διάγνωση, πληροφόρηση και επιλογή κατάλληλης θεραπείας.

1. Ραντεβού με τον ειδικό

Με την άφιξη σας στη ΜΙΥΑ Γένεσις Κρήτης, ο θεράπων ιατρός θα συζητήσει μαζί σας το ιστορικό σας, ούτως ώστε να αποκτήσει μια εικόνα του υποκείμενου προβλήματος. Ακόμη, ο ιατρός θα αναλύσει εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει πριν το ραντεβού, θα εξετάσει μέσω κολπικού υπερήχου τη μήτρα και τις ωοθήκες σας και θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία που σας ταιριάζει. Ενδεχομένως, να ζητήσει εξειδικευμένες εξετάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε και τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Υποχρεωτικές εξετάσεις

H ΜΙΥΑ Γένεσις Κρήτης ακολουθεί τις συστάσεις της Εθνικής Αρχής Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων των ασθενών καθώς και την ασφάλεια των παιδιών που πρόκειται να γεννηθούν μέσω κάποιας από τις διαδικασίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ανεξάρτητα από τις εξετάσεις που θα ζητήσει ο θεράπων ιατρός, υπάρχουν και κάποιες που πρέπει να πραγματοποιηθούν υποχρεωτικώς από το ζευγάρι.

Αυτές περιλαμβάνουν: την ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τον προσδιορισμό της ομάδας αίματος και του αντιγόνου Rhesus, τον έλεγχο αντισωμάτων για τοξόπλασμα και ερυθρά (γυναίκα), τον έλεγχο θυρεοτρόπου ορμόνης (γυναίκα), τον έλεγχο αντισωμάτων για HIV I, II, ηπατίτιδας Β και C, σύφιλης, τον έλεγχο των 99% των μεταλλάξεων που προκαλούν κυστική ίνωση (ένας εκ των δύο). Τα αποτελέσματα της εξέτασης των αντισωμάτων για HIV I, II, της εξέτασης για ηπατίτιδα Β και C και για σύφιλη έχουν ισχύ 3 μηνών.

3. Δικαιολογητικά έγγραφα

Την ημέρα της εκάστοτε πράξης υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα πρέπει να προσκομίσετε στη ΜΙΥΑ Γένεσις Κρήτης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για αυτό φροντίστε να προετοιμαστείτε εγκαίρως.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

  • Για έγγαμα ζευγάρια: αντίγραφα των αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ληξιαρχική πράξη γάμου ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι πέραν του τριμήνου).
  • Για ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης: αντίγραφα των αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και των δύο (όχι πέραν του τριμήνου), σύμφωνο συμβίωσης και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης, συμβολαιογραφική πράξη όπου δηλώνετε και συναινείτε να προχωρήσετε στην εκάστοτε μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
  • Για άγαμα ζευγάρια: : αντίγραφα των αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και των δύο (όχι πέραν του τριμήνου), συμβολαιογραφική πράξη όπου δηλώνετε και συναινείτε να προχωρήσετε στην εκάστοτε μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
  • Για άγαμες κυρίες: αντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης (όχι πέραν του τριμήνου), συμβολαιογραφική πράξη όπου δηλώνετε και συναινείτε να προχωρήσετε στην εκάστοτε μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των συντρόφων (γυναίκα ή/και άνδρας) ή και οι δύο, είναι διαζευγμένος/διαζευγμένοι, θα προσκομίζεται και το διαζευκτήριο στο οποίο θα αναγράφεται η οριστική και αμετάκλητη λύση του προηγούμενου γάμου.

4. Χορήγηση πρωτοκόλλου

Η ΜΙΥΑ Γένεσις Κρήτης είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσει καθ’ όλη τη διαδικασία. Ο θεράπων ιατρός και οι συντονίστριες θα σχεδιάσουν εξατομικευμένο πρωτόκολλο βασιζόμενο στις ανάγκες σας. Θα σας παρέχουμε, γραπτώς και τηλεφωνικώς, λεπτομερείς οδηγίες ούτως ώστε να καταλαβαίνετε το κάθε βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Τόσο ο ιατρός σας, όσο και οι συντονίστριες θα παρακολουθούν στενά την ανταπόκρισή σας στο πρωτόκολλο.

5. Εμβρυομεταφορά

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές είναι αυτή της εμβρυομεταφοράς. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, γρήγορη και ανώδυνη. Πριν την εμβρυομεταφορά οι εμβρυολόγοι θα σας ενημερώσουν για την ποιότητα των εμβρύων που πρόκειται να μεταφερθούν. Μετά την εμβρυομεταφορά, ο θεράπων ιατρός και οι συντονίστριες θα σας δώσουν οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες.

6. Τεστ εγκυμοσύνης

10 με 14 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά πρέπει να εξετάσετε τα επίπεδα της β-χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα για να επιβεβαιώσουμε την επιτυχία ή όχι της θεραπείας που ακολουθήσατε. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

7. Ο πρώτος υπέρηχος

Σε περίπτωση που τα επίπεδα της της β-χοριακής γοναδοτροπίνης υποδηλώνουν εγκυμοσύνη τότε θα υποβληθείτε σε υπέρηχο περίπου 2 εβδομάδες μετά, ούτως ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι η εγκυμοσύνη προχωράει φυσιολογικά. Συνεχίζετε να ακολουθείτε τις οδηγίες του ιατρού σας.